Funkcionāls apgaismojums, kas ietērpts vizuālajā mākslā: skatiet Artemide IXA sēriju.

7. marts 2024
Funkcionāls apgaismojums, kas ietērpts vizuālajā mākslā: skatiet Artemide IXA sēriju.
Elegants dizains apvienojas ar elastīgu funkcionalitāti jaunajā IXA apgaismes ķermeņu sērijā, ko starptautiskā dizaina studija Foster + Partners izstrādājusi itāļu uzņēmumam Artemide. Šīs lampas raksturo unikāla dizaina koncepcija, kuras centrā ir līdzsvars, līdzsvarotība un harmonija visos lēmumos par lampas vizuālā dizaina valodu un funkcionālo izkārtojumu. Veidojot IXA dizainu, Foster + Partners iedvesmojās no amerikāņu tēlnieka Aleksandra Kaldera (Alexander Calder) dinamiskajām skulptūrām, kurās ietverta ideja par elegantu līdzsvaru, pateicoties precizitātei un izsmalcinātai amatniecībai. Katram no sērijas dažādajiem galda, grīdas un sienas gaismekļiem ir viena un tā pati sfēriska lampas galva un tievs rāmis, bet daži no tiem ir aprīkoti ar pretsvaru, lai radītu skaistu kontrastainu formu viegluma un smaguma saspēli.

Skaistās jaunās IXA apgaismojuma kolekcijas dizaina galvenais princips ir gaismekļu vizuālās estētikas un to funkcionālo īpašību mijiedarbība. Pateicoties atjautīgai atsvaru un pretsvaru kombinācijai, katru lampu var pagriezt vairākos virzienos, ļaujot regulēt gan rāmi, gan lampas galvu un mainīt gaismas virzienu. Vairāki lukturi ir aprīkoti ar iebūvētiem dimmeriem uz lampas galviņas. Tie ļauj gaismas intensitāti regulēt pakāpeniski uz augšu vai uz leju, nodrošinot elastību un kontroli pār apgaismojumu.

Katrs no IXA sērijas dažādajiem lampu tipiem ir pieejams trīs krāsu variantos: baltā, melnā un dzeltenā krāsā, kas visi ir skaistā vienkrāsas krāsu gammā, kas skaisti izceļ lampas māksliniecisko izteiksmi.

Jūs varat atrast visu skaisto sēriju pat šeit.