Nomierinošs apgaismojums ar Alekseja Iskosa jaunāko dizaina šedevru Calm Wall Light

25. marts 2024
Nomierinošs apgaismojums ar Alekseja Iskosa jaunāko dizaina šedevru Calm Wall Light
Kādu dienu, kad ukraiņu-dāņu dizainers Aleksejs Iskoss viesojās Kopenhāgenas lidostā, viņu aizrāva reklāma. Tomēr dizainera uzmanību piesaistīja nevis saturs vai produkts, bet gan formāts: mīkstais, tekstilmateriālam līdzīgais materiāls, uz kura bija uzdrukāta reklāma, izgaismojās ar neparasti patīkamu mirdzumu. Tas bija sākums jaunas lampas koncepcijas idejai, un tas ir piemērs Iskos apbrīnojamajai spējai rast iedvesmu ikdienā un pārvērst ikdienišķus priekšmetus un parādības skaistā dizaina valodā - materiāli, vizuāli un funkcionāli.

Iskos jaunās sienas lampu sērijas "Calm" lampas raksturo tieši tāds pats patīkams gaismas efekts, kas ir pamatā sērijas nosaukumam. Lampas ārpuse ir pārklāta ar cieši austu tekstilmateriālu, kas izlīdzina gaismu un rada izkliedētas gaismas efektu ar pakāpenisku pāreju no malām uz lampas centru. Aiz tās esošais gaismas avots ir LED modulis, kas rada efektīvu akcenta apgaismojumu, kas lieliski piemērots gandrīz jebkurai telpai. Vienlaikus gaisma izstaro gaismu arī caur lampas aizmuguri, radot tumšu kontrastu lampas rāmī un harmonisku gaismas rakstu uz sienas.

Pašu dizainu raksturo holistiska pieeja ar viengabalainu dizainu un detaļu samazināšanu ārpusē, demonstrējot Iskos meistarību un pieredzi skandināvu minimālisma jomā interjera dizainā. Sienas lampa Calm ir pieejama vairākos izmēros un krāsu variantos ar atsevišķām krāsu joslām gar rāmi, kas papildina tonāli neitrālo dizainu ar smalku krāsu spēli. Lampa ir pieejama arī ar iebūvētu skārienjūtīgu reostatslēgu, lai regulētu spilgtumu, kas ievērojami paplašina lampas izmantošanas iespējas. Lai ātri un ērti darbinātu regulēšanas funkciju, varat iegādāties arī vadu, kas paredzēts tieši sērijas Calm lampām.

Skaties visu Calm sienas lampu klāstu šeit.