Louis Poulsen Limited Edition: PH 2/2 Luna, autors Poul Henningsen

1. septembris 2023
Louis Poulsen Limited Edition: PH 2/2 Luna, autors Poul Henningsen
PH 2/2 Luna ir šī gada Louis Poulsen Limited Edition lampa.

PH 2/2, ko 1939. gadā sākotnēji projektēja pats Pouls Henningsens, tagad tiek atkārtoti izdots kā ekskluzīvs kolekcionēšanas priekšmets dizaina cienītājiem. Par atkārtotu izlaidumu ir atbildīgs Louis Poulsen, kas katru gadu dizaina entuziastu dzīvi paspilgtina ar prestižām lampām ierobežotā tirāžā.

Šī gada ierobežotā izdevuma lampa sākotnēji bija pazīstama kā naktsgaismas lampa, jo tieši naktsgaldiņš bija tas, ko Pouls Henningsens bija domājis, izstrādājot PH 2/2 dizainu. Sākotnējā lampa ir pārsteidzoši līdzīga jaunizlaistajai versijai ar tās raksturīgo izliekto rāmi un satriecošām dizaina detaļām. Rāmis, pamatne un ligzda ir izgatavoti no skaisti slīpēta misiņa, un smalkās līnijas sasniedz kulmināciju elegantā opāla stikla abažūra konstrukcijā.

Patiesā Poula Henningsena stilā toņu pamatā ir dizainera 1926. gadā radītā trīs toņu sistēma, kuras ideja bija radīt toņus, kas mazinātu tā laika vājās spuldzes atspīdumu.


Poula Henningsena naktsskapja lampa

Oriģinālā Poula Henningsena naktsskapja lampa, kas tika izlaista 1939. gadā, bija īsāka nekā jaunais ierobežotas tirāžas atkārtotais izdevums, ko izveidoja Louis Poulsen. Sākotnējais PH 2/2 augstums bija tikai 230 mm, savukārt jaunās naktslampas augstums ir 320 mm. Tas padara lampu daudzpusīgāku un nozīmē, ka tagad to var izmantot arī, piemēram, pie rakstāmgalda.

Taču ar to praktiskie papildinājumi nebeidzas. Papildus palielinātajam augstumam Louis Poulsen ir palielinājis arī lampas galviņas grozāmību. Tas nozīmē, ka jūs varat novirzīt gaismu tieši tajā virzienā, kur nepieciešama gaisma.

Skaties PH 2/2 Luna Limited Edition šeit!