Pholc grīdas lampa Meter ir harmonisks apgaismojuma un arhitektūras apvienojums.

3. janvāris 2024
Pholc grīdas lampa Meter ir harmonisks apgaismojuma un arhitektūras apvienojums.
Skandināvu sadarbība starp zviedru apgaismojuma uzņēmumu Pholc un dāņu dizaineru duetu Mariju Bruunu un Anni Dorti Vesteri ir lielisks skandināvu dizaina minimālisma piemērs, kā rezultātā radīts monumentāls gaismas avots, kas piesaista ikviena uzmanību un lieliski iekļaujas interjerā: Meter. Tā nosaukums radies tā iespaidīgā viena metra augstuma dēļ, taču tas ir pieejams arī mazākā, pusmetru augstākajā versijā. Vienkāršais, vienkāršais sērijas nosaukums atspoguļo tās dizainā izmantoto izdomu un disciplīnu. Veidojot Meter, Bruun un Wester krustojuši dizainu ar arhitektūru un mākslu, uzsverot abstrakciju, kā rezultātā radīts minimālistisks un ārkārtīgi vienkāršs dizains, kas izstaro raksturu katrā detaļā.

Meter dizains atgādina sengrieķu kolonnu. Lielais diametrs un iespaidīgais augstums, kā arī baltais apšuvums un skaistās malas, kas stiepjas visā gaismekļa garumā, papildina arhitektonisko dizainu un padara to par estētisku papildinājumu, kas īpaši piemērots lielām telpām, kur priekšroka tiek dota vienkāršībai un neitrāliem toņiem.

Izsmalcinātais dizains atklājas, kad gaismeklis ir ieslēgts, izgaismojot visu struktūru ar maigu, atmosfērisku mirdzumu. Tā kā abažūrs pilnībā nosedz gaismas avotu, gaisma telpā iekļūst tikai netieši caur plānu baltu audumu, nodrošinot maigu un vienmērīgu gaismas sadalījumu. Ar integrēto spilgtuma regulatoru var regulēt arī gaismas intensitāti, lai jebkurā laikā un jebkurā vietā būtu nodrošināts atbilstošs apgaismojums.

Skaties stāvlampu Meter abos izmēros šeit.