Atdzīvināts oriģinālais Mogensa Lāsena (Mogens Lassen) 1944. gada dizains: apskatiet visus skaistos Klampenborga galda lampas variantus.

8. februāris 2024
Atdzīvināts oriģinālais Mogensa Lāsena (Mogens Lassen) 1944. gada dizains: apskatiet visus skaistos Klampenborga galda lampas variantus.
1944. gadā dāņu dizainers Mogenss Lāsenss (Mogens Lassen) sāka skicēt jaunu lampas dizainu, kas tika realizēts tikai pēc 82 gadiem. Skice tika noglabāta Dānijas Mākslas bibliotēkas arhīvā Kopenhāgenā, līdz 2022. gadā dizaina ražotājs Audo Copenhagen beidzot sāka lampas ražošanu. Lampai piemīt visas klasiskās iezīmes, kas raksturīgas dāņu dizainam: ģeometriski orientētas formas, maigi izliekumi un vieglprātīga graciozitāte katrā detaļā. Mogenss Lāsenss tiek uzskatīts par vienu no valsts izcilākajiem un ietekmīgākajiem arhitektiem, kurš piekopa dāņu funkcionālismu - jaunā laikmeta stilu. Lāsena interjera dizaini ir dabisks viņa arhitektoniskās pieejas turpinājums, kas atspoguļojas gan viņa izcilās radīto darbu formā, gan funkcionalitātē.

Klampenborga galda lampu raksturo savīta pamatne, kas nemanāmi turpinās rāmī ar tādu pašu slaidu struktūru. Gala ligzda atrodas rāmja vidū, un to aizsedz zvanveida ēns, aizsedzot gaismas avotu, lai gan ligzda un ēns ir vairāk atdalītas nekā parastās lampās. Kontrastējošo elementu kombinācija ir savstarpēji perfekti sabalansēta, radot drosmīgu, bet ne pretenciozu izteiksmi, formu, kas izraisa ziņkāri, un funkciju, kas ir inovatīva, bet intuitīva. Galda lampa ir pieejama trīs variantos: ar melnu lakotu virsmu, ar pulēta tērauda apdari un ar misiņa pārklājumu - atkarībā no jūsu vēlmēm un no tā, kādu izskatu vēlaties piešķirt savam interjeram.

Neraugoties uz atsevišķo abažūru un kontaktligzdu, gaismas avots neapžilbina. Abažūrs aptver spuldzi, tāpēc gaisma tiek atstarota no iekšpuses un pēc tam atkal spīd uz leju, radot maigu apgaismojumu. Lampas slēdžam ir arī trīs pakāpju regulēšanas funkcija, lai pielāgotu spilgtumu.

Jūs varat atrast visus Klampenborg galda lampas variantus pat šeit.