Jauni papildinājumi Artemide Tolomeo un Ilio gaismekļu kolekcijām ekskluzīvos īpašos izdevumos

29. janvāris 2024
Jauni papildinājumi Artemide Tolomeo un Ilio gaismekļu kolekcijām ekskluzīvos īpašos izdevumos
2023. gads bija gads, kad dienas gaismu ieraudzīja vairāki skaisti itāļu dizainera Artemide zīmola īpašie dizaini. To vidū ir gan ikoniskās arhitektūras lampu sērijas Tolomeo Ziemassvētku izdevums, kas tiek ražots kopš lampas radīšanas 1987. gadā, gan ekskluzīvs grīdas lampu sērijas Ilio ierobežotā izdevuma izdevums par godu sērijas 10. gadadienai. Abi izdevumi saglabā to pašu stingro dizainu, kas raksturīgs pārējām sērijām, un tiem ir tikpat izcila kvalitāte atbilstoši to funkcijām.

Īpašā izdevuma Tolomeo virsmai ir skaista vara apdare, un tā ir mazāka formāta, kas ir aptuveni uz pusi mazāks par oriģinālo galda lampu. Tas veido skaistu dizaina lampu, kas iederas arī pie mazākiem rakstāmgaldiem un virsmām ar ierobežotu vietu. Lampa ir daļa no apbalvotās arhitektūras lampu sērijas Tolomeo, ko Artemide projektējuši Džankarlo Fassina un Mišele de Luki. Kopš 1987. gada, kad Tolomeo tika laista tirgū, tā ir saņēmusi vairākas balvas, tostarp Compasso d'Oro balvu 1989. gadā un Observeur du Design Paris 2001. gadā, un ir rotājusi neskaitāmus darba galdus visā pasaulē. Vairāk par šo skaisto sēriju un tās vēsturi varat izlasīt šeit

Ilio sērija, ko izstrādājis pats Artemide dibinātājs Ernesto Gismondi, ir pazīstama ar savu ārkārtīgi detalizēto dizainu, tīro ģeometriju un minimālisma izteiksmi. Visas šīs iezīmes, kas raksturo Ilio sēriju un piešķir tai augstu atpazīstamības vērtību, ir saglabātas jubilejas izdevumā, taču ar aizraujošu virsmas apdari. Pārklājums ir uzklāts, izmantojot īpašu PVD tehniku, kas ļāva izveidot bezgalīgi pakāpenisku pāreju no zelta krāsas apakšā uz sudrabaini pelēku virsū. Ilio jubilejas izdevums ir izgatavots tikai 2000 eksemplāros. Katrs eksemplārs ir marķēts ar sērijas numuru un Ernesto Gismondi parakstu. Jubilejas izdevumu kopā ar pārējiem tikai šeit.