FLOS STĀSTI: Almendra - dabas jaunā gaismas maģija

24. februāris 2024
FLOS STĀSTI: Almendra - dabas jaunā gaismas maģija
Apburošā dizaina un dabas simfonijā spāņu dizainere Patricia Urquiola rada gaismas šedevru - Almendra. Šī modulārā apgaismojuma sistēma izceļ mandeļkoka formas un krāsas tā, ka gaisā virmo dzeja. Tas ir vērienīgs projekts, kas aptver ne tikai estētiku, bet arī ilgtspēju, un to visu atbalsta izcila dizaina un tehnoloģiju risinājumi.

Patricia Urquiola nākotnes vīzija
"Almendra ir gan sēkla, gan gaisma, un tā dzīvo čaumalas iekšienē, kā neliela mājiņa, telpa, kas satur sēklu un aizsargā to. Es vēlējos izpētīt mandeļu enerģiju. Lampa joprojām ir mehānisks objekts, bet tuvākajā nākotnē es iztēlojos lampu, kas atveras un aizveras, kurai ir sava mobilitāte.".

Poēzija, gaisma un ilgtspēja skaistā sintēzē
Almendra ir pieejama 3 dažādos modeļos: Almendra Arch, Almendra Organic, kas atgādina koka zarus, un Almendra Linear, kas sastāv no modulārām lapām, kurās 3, 4 vai 6 moduļus var sagrupēt krusteniski.

Uz ilgtspējības ceļa
Almendra atbilst Starptautiskās ilgtspējības un oglekļa dioksīda sertifikācijas (ISCC) protokolam un ir izstrādāta, domājot par ilgtspējību. Tās lapas un difuzori ir izgatavoti no īpaša polikarbonāta, kas iegūts no papīra ražošanas blakusprodukta, un produkta montāžai netiek izmantota līme. Almendra var pilnībā izjaukt, kas nozīmē, ka katru daļu var pārstrādāt.

Dabiska krāsu palete
Patricia Urquiola ir izvēlējusies ļoti dabisku krāsu paleti, ko iedvesmojušas mandeļu koka krāsas. Skaistas matētas apdares krāsas, piemēram, nebalts, nude, ošers, antracīts, papildina divas metāliskas krāsas - līča zilā metalizēta un ceriņkrāsas metalizēta.

Modulārais un regulējamais apgaismojums
Visi Almendra modeļi ļauj mainīt gaismas virzienu uzstādīšanas laikā. Katru spārnu var pagriezt ar 60º soli, lai panāktu atšķirīgu konfigurāciju un apgaismojuma noskaņu. Lapas var izkārtot noteiktajās pozīcijās (A-B-C-D-E-F), ja vien tiek ievērota gaismekļa simetrija, tāpēc lampas montāžas laikā tās paliek līdzsvarotas.

Piešķiriet savam mājoklim dabas burvību ar Almendra - Pārskatiet pilnu klāstu šeit

Oriģinālais FLOS teksts FLOS STORIES