FLOS STĀSTI: Džaspera Morisona (Jasper Morrison) "Oplight" mūsu planētai!

15. marts 2024
FLOS STĀSTI: Džaspera Morisona (Jasper Morrison) "Oplight" mūsu planētai!
Kā atšķirt ilgtspējīgu objektu no neilgtspējīga? No pirmā acu uzmetiena to ne vienmēr ir viegli atšķirt, jo īpaši, ja mums ir lampa ar samazinātu izmēru un nevainojamām līnijām.

Oplight parāda, ka tehnoloģiski progresīvus produktus var ražot, ievērojot vides aizsardzības prasības. Lai gan biezumi ir minimāli, dažādu detaļu montāžai nav izmantota līme. Tāpēc tās var izjaukt, nomainīt atsevišķi un pārstrādāt atsevišķi atkarībā no materiāla.

Pirmkārt, apvalks ir izgatavots no lietā alumīnija, kas ir viegls, izturīgs un viegli pārstrādājams materiāls. Krāsu veido pulverkrāsojums, kura krāsošanas procesā nav nepieciešami šķīdinātāji, jo pat ražošanas metodes ir ņemtas vērā, ņemot vērā kopējo ietekmi uz vidi.

Oplight iekšpusē esošais LED avots ir ļoti efektīvs, kas nozīmē, ka tas izstaro lielu gaismas daudzumu attiecībā pret patērēto enerģiju, un tā kalpošanas ilgums ir vairāk nekā 50 000 stundu. Ja rodas kļūme vai kļūst pieejami efektīvāki gaismas avoti, plati var nomainīt, neizmetot pārējo lampu, tādējādi ievērojami ietaupot resursus.

Tas ir iespējams, jo LED plāksne nav pielīmēta pie radiatora, kā parasti, un tās nomaiņai nav nepieciešamas papildu sarežģītas iekārtas. Tā vietā to var izdarīt parasts elektriķis, nevedot lampu uz veikalu, lai to modernizētu.

Izkliedētājs, t. i., caurspīdīgais vāciņš, kas kalpo arī kā objektīvs, ir izgatavots no injekcijas veidā formēta polikarbonāta. Pateicoties tā elastīgumam, tas aizfiksējas, tāpēc to var noņemt, lai piekļūtu LED avotam, un atkal uzstādīt, nemazinot elastību. Ja tas saplīst, to acīmredzami var atkārtoti izmantot un nomainīt.

Visu šo iemeslu dēļ Oplight ir nākotnes lampa, kurai paredzēts ilgs kalpošanas laiks, un galu galā nekas netiek izniekots.

Skaties Oplight sienas lampas no Flos šeit