FLOS STORIES: Everday Bilboquet

13. novembris 2023
FLOS STORIES: Everday Bilboquet
Philippe Malouin raksturo Bilboquet kā lampu tūkstošgades un Z paaudzes cilvēkiem: elastīgs apgaismojuma risinājums, kas pielāgojas daudzpusīgajai pieejai mājoklim, kas raksturo šodienas un nākotnes paaudzes.

"Bilboquet ir regulējama galda lampa, kas izskatās vienkārša, bet ir personības pilna, rotaļīgi un precīzi novirzot gaismu visos virzienos. Iedvesmojoties no magnētiskajiem lodveida savienojumiem, "Bilboquet" nodrošina mobilitāti, kas ļauj veikt dažādas funkcijas. Neatkarīgi no tā, vai to izmanto kā darba gaismu uz galda, lai nodrošinātu maigu mirdzumu pie sienas vai lai izgaismotu labu grāmatu, tas spīd tur, kur tas ir nepieciešams," saka Filips Malouins.

Formu, materiālu un krāsu harmonija



Malouina dizaina filozofija balstās uz emocionālas saiknes veidošanu, uzsverot formālo skaidrību un izkopjot atšķirīgu vizuālo identitāti. Viņš ir dizainers, kurš konsekventi tiecas pēc vienkāršības ražošanā, montāžā un estētikā, vienlaikus par dizaina pamatelementu izvirzot ilgmūžību.

Zalvija, tomāti un lins



Bilboquet rotaļīgais aspekts ir lielā mērā ietekmējis trīs krāsu paletes izvēli, kurā lampa ir izgatavota. Salvija, tomāts un lins nosaka ne tikai lampas korpusu, bet arī kabeli un kontaktdakšu, tādējādi radot viendabīgu monohromatisku estētiku.

Bilboquet ir rūpīgi izstrādāts tā, lai to varētu pielāgot visdažādākajām prasībām. Papildus regulējamam cilindram kabelis var palikt redzams vai arī tikt paslēpts īpašā korpusā zem pamatnes. Divu metru kabelis ļauj viegli pārvietot gaismu pa mājokli. Turklāt spuldzi laika gaitā var nomainīt un uzlabot, nodrošinot pagarinātu lampas kalpošanas laiku. Bilboquet ir veidota tā, lai nodrošinātu ilgmūžību, un tās galvenās sastāvdaļas var pilnībā izjaukt, tādējādi atvieglojot remontu, nomaiņu vai videi draudzīgu atsevišķu detaļu utilizāciju. Gan galva, gan korpuss ir izgatavoti no ilgtspējīga polikarbonāta, kas ir papīra ražošanas blakusprodukts, nevis no naftas produktiem.

Skaties lampas šeit!