Apbalvota klasika skaistās jaunās krāsās: tagad Flos Taccia galda lampa ir pieejama arī baltā krāsā.

18. oktobris 2023
Apbalvota klasika skaistās jaunās krāsās: tagad Flos Taccia galda lampa ir pieejama arī baltā krāsā.
Lai gan atzītajai dizaina klasikai Taccia no itāļu dizaina uzņēmuma Flos ir vairāk nekā 60 gadu, šī skaistā lampa izceļas kā pārlaicīgs dizaina mākslas darbs, kas arī mūsdienās ir inovatīva lampu dizaina virsotne. Tas ir ne tikai pateicoties lampas radošajam dizainam un skaistajam apgaismojumam, bet arī tāpēc, ka lampas koncepcija gadu gaitā ir turpinājusi attīstīties, ļaujot tai dzīvot arī jaunajā tehnoloģiju laikmetā. Jaunākais Taccia saimes papildinājums ir skaistu galda lampu klāsts ar gudru LED apgaismojumu, kas paliek uzticīgs oriģinālajai apgaismojuma filozofijai, kas ir ikoniskā dizaina pamatā.

Stāsts aizsākās 1958. gadā, kad tā laika vadošais dizainers Achille Castiglioni un viņa brālis Pjērs Džakomo Kastiljoni (Pier Giacomo Castiglioni) apvienoja spēkus, lai radītu lampu ar netiešu apgaismojumu. Pēc tam brāļi sāka darbu pie Taccia prototipa, taču pēc vairākiem izmēģinājumiem nācās atteikties no plastmasas versijas, jo gaismas avota radītais karstums vienkārši deformēja plastmasas abažūru. Lampas izstrādi pabeidza 1962. gada martā, un tika izgatavots galīgais prototips ar alumīnija atstarotāju un stikla abažūru, kas spēja izturēt gaismas avota karstumu. Flos 2010. gadā izpētīja iespēju izgatavot LED versiju, un šī ir pirmā reize, kad ikoniskā lampa tiek tālāk attīstīta. 2016. gadā tiek izmēģināts, vai abažūrs ir izgatavots no PMMA. Pateicoties jaunajām COB gaismas diodēm, kurām ir minimāla siltuma emisija, tagad ir iespējams ražot Taccia ar plastmasas abažūru, kas bija sākotnējā dizaineru ideja 1958. gadā.

LED galda lampa tagad ir pieejama divās jaunās versijās ar baltas krāsas apdari uz lampas pamatnes, viena no tām ir oriģinālajā izmērā, bet otra - mazajā versijā, kas ar 48 cm lielumu lieliski iederas uz konsoles galda vai sienas plaukta. Izskatiet abas kopā ar pārējo Taccia klāstu šeit