FLOS STĀSTI: To-Tie - viss ir nosaukumā

29. septembris 2023
FLOS STĀSTI: To-Tie - viss ir nosaukumā
Jaunā unikālā galda lampa no Milānas dizainera Guglielmo Poletti

To-Tie ir Flos jaunākā lampa, un tas ir pirmais apgaismojuma dizaina pasūtījums aizraujošam jaunam dizaineram Guglielmo Poletti, kurš ir pazīstams ar savu tieksmi pēc "pašsaprotama" dizaina. Un To-Tie pilnībā atbilst šim aprakstam: tā ir savdabīga galda lampa, kuras būtība ir reducēta līdz pašai nepieciešamībai, kura ir samontēta tikai ar mehāniskās spriedzes palīdzību un kurai ir nosaukums, kas lieliski papildina šo mākslas darbu.

Rezultāts ir pievilcīgs, bet vienkāršs dizains, kas izvēršas ap savstarpēji savienotu kustību, neizmantojot skrūves, līmi vai metināšanu. Geniālā struktūra ne tikai padara lampu ļoti ilgtspējīgu, bet arī ļauj dažādiem elementiem pildīt vairākas funkcijas. Gaismas avots ir integrēts alumīnija stienī, kas kalpo arī kā rokturis, savukārt elektriskās strāvas kabelis ne tikai nodrošina lampas darbību, bet ir arī būtisks elements, kas to visu savieno.

To-Tie kolekcijā ir trīs dažādas lampas, katra ar pareizo izmēru un proporcijām, kas piemērotas konkrētai videi. Mazākais modelis ir piemērots kā naktslampa, augstāko versiju var novietot uz konsoles, bet lielākais lieliski izskatīsies uz zema galda viesistabā. Lai arī kur tās būtu novietotas, To-Tie lampas izcelsies, pateicoties to unikālajam un atšķirīgajam sastāvam.

Guglielmo Poletti ir sasniedzis šo pagrieziena punktu savā karjerā, veicot neparastu un nelineāru ceļu, kas daudzējādā ziņā atspoguļo viņa māksliniecisko darbību. Nejauši apmeklēta lekcija aizdedzināja intereses dzirksti, kas pamazām aizveda viņu dizaina pasaulē, kur viņš strādāja kā praktikants un apmeklēja seminārus pie divām ļoti atšķirīgām dizaina personībām, pirms sāka mācības Eindhovenas Dizaina akadēmijā.

Šodien Poletti strādā savā studijā Milānā, kuru viņš pats projektēja un atjaunoja. Poletti radošā procesa pamatā ir radīšanas māksla un padziļināti pētījumi par strukturālo spriedzi un materiāliem, ko viņš izmanto, lai radītu savas intuitīvās vīzijas. Radošā brīvība un unikālā pieredze, ko Flos piedāvā dizaineriem, ir ļāvusi viņa eksperimentālo pieeju pārvērst rūpnieciskā apgaismojuma produktā. Šī pirmā Flos lampa izstaro brāļu Kastiljoni garu un ģenialitāti, un to pamatoti var uzskatīt par īstu Flos lampu.

Skaties visas To-Tie lampas šeit!

Oriģinālteksts: FLOS IN FLOS STORIES