Vilhelma Lauritzena 1956. gada klasika atdzimst no jauna: aplūkojiet VL 56 piekaramo gaismu šeit!

20. septembris 2023
Vilhelma Lauritzena 1956. gada klasika atdzimst no jauna: aplūkojiet VL 56 piekaramo gaismu šeit!
Tagad ir pieejams leģendārā modernisma arhitekta ikoniskais kulons.

Sākotnēji 1956. gadā dāņu arhitekta Vilhelma Lauritsena projektētais piekaramais gaismeklis VL 56, pateicoties Louis Poulsen, tagad tiek atkārtoti izlaists tirgū.

Pārpublicēšanai ir veiktas nelielas izmaiņas, taču būtībā lampa ir tāda pati kā Lauritzena radītā lampa. Lampai ir divi varianti, un tā ir pieejama gan hromētā, gan misiņa krāsā. Apkārt atvērumam piekaramā luktura apakšdaļā ir izstarojošs caurumu raksts, kas nodrošina maigāku pāreju starp gaismu un tumsu, kā arī maigu un skaistu gaismas rakstu uz abažūra un ap lampu.

VL 56 sākotnēji tika izstrādāts Folkets Hus ēkai Vesterbro, Kopenhāgenā, kas bija strādnieku kustības pulcēšanās vieta. Folkets Hus tika atklāts 1956. gadā un slēgts deviņdesmitajos gados, pēc tam ēka tika pārveidota par mūzikas iestādi Vega, ko mūzikas cienītāji, kas apmeklējuši Kopenhāgenu, neapšaubāmi atpazīs. Ēka bija pilnīgs mākslas darbs, un Lauritzen projektēja visu - durvju rokturus, kāpnes, kontaktligzdas, mēbeles un lampas. Ja jūs apmeklēsiet Vega vietu šodien, jūs joprojām redzēsiet VL 56 piekaramos gaismekļus, kas karājas virs bāra blakus koncertzālei.

Vilhelms Lauritsens bija viena no nozīmīgākajām personībām, kas Dānijā veicināja modernisma izplatību. Arhitekts, kurš ir atbildīgs par vairākām ikoniskām ēkām Kopenhāgenā un pat Dānijas vēstniecību Vašingtonā, 1941. gadā saņēma Ekersberga medaļu, 1954. gadā - K. F. Hansena medaļu un Amerikas Kinoakadēmijas balvu. Hansena medaļu 1954. gadā un Dānijas Arhitektu asociācijas Goda medaļu. Viņš bija Dānijas pārstāvis CIAM - modernisma arhitektūras arhitektu apvienībā, kuras sastāvā bija tādi vārdi kā Valters Gropiuss, Hendriks Petruss Berlage un Le Korbizjē - un viņa kontā ir dažas no sava laika unikālākajām ēkām, tostarp Daells Varehus, Radiohuset Frederiksbergā un vecās Kopenhāgenas lidostas termināļa ēkas.

Iegādājoties VL 56 lampu, jūs iegādājaties ne tikai apgaismes ierīci - jūs iegādājaties daļu no Dānijas dizaina vēstures.

Pērciet VL 56 gan misiņa, gan augsta stikla hromēta stikla izpildījumā šeit!

Piezīme: misiņa lampa nav apstrādāta, tāpēc laika gaitā tā graciozi patinēsies .