Ziemeļeiropas un Dienvideiropas dizaina tradīcijas krāšņā savienībā: Skatiet somu dizainera Pjēra Freja dizainētās stāvlampas 9602 izlaidumu šeit.

22. aprīlis 2024
Ziemeļeiropas un Dienvideiropas dizaina tradīcijas krāšņā savienībā: Skatiet somu dizainera Pjēra Freja dizainētās stāvlampas 9602 izlaidumu šeit.
Dānijas dzīvojamās istabās ir nonācis jauns ikoniskā dizaina stāvlampas 9602 īpašais izdevums, ko radījis Paavo Tynell. Stāvlampu, ko tās plakanās konusa formas dēļ iesaukuši par "ķīniešu cepuri", somu dizainers Paavo Tynell 1935. gadā izdomāja Aulanko viesnīcai Somijā. Vairāk skaistu Tīnela roku darinājumu varat atrast patlabi šeit!

Lampa 9602 ir viens no somu apgaismojuma meistara atzītākajiem darbiem un izcils piemērs viņa meistarībai radīt funkcionālu dizainu ar pārlaicīgu estētiku, kas to padara par vienmēr stilīgu un aktuālu interjera papildinājumu.

Īpašais izdevums ir veidots ar plisētu kokvilnas tekstila abažūru ar viegli atpazīstamu Le Jardin de Palais rakstu, ko radījis franču dizainers un modes mākslinieks Pjērs Freijs. Lampa ir laista klajā sadarbībā ar Parīzes tekstilmāju Maison Pierre Frey, kas ir ilggadējs stila un dizaina līderis, pazīstams ar saviem spilgtajiem un detalizētajiem motīviem. Krāsainais, daudzveidīgais un rūpīgi izpildītais raksts veido harmonisku kontrastu stingrajai dizaina valodai, kas raksturīga Paavo Tīnella meistardarbam. Lampai ir saglabāts plats, trīsstūrains abažūrs, spīdīgs misiņa pamatnis un atbilstošs misiņa elements abažūra augšdaļā, kas piešķir šai sērijai augstu atpazīstamības vērtību. Atvērtais, plašais abažūrs nodrošina izkliedētu spīdumu no gaismas avota, kas atrodas aiz tā, padarot 9602 gan par efektīvu, gan dekoratīvu gaismas avotu, kas papildina kopējo telpas apgaismojumu. Rāmis ir ietīts rotangpalmā, kas piešķir lampas izskatam taustes elementu un skaisti sasaucas ar naturālistisko dārza motīvu uz abažūra. Tādējādi Pierre Frey 9602 izlaidumā ir panākts ideāls līdzsvars starp ekskluzivitāti un pieejamību vienā skaistā darbā.  

Šo īpašo izdevumu kopā ar visiem pārējiem skaistajiem 9602 variantiem varat atrast pat tieši šeit!